Продължава разчистването на най-засегнатите от наводнението карловски села Богдан и Каравелово. Жителите на Каравелово все

...
Продължава разчистването на най-засегнатите от наводнението карловски села Богдан и Каравелово.
Жителите на Каравелово все
Коментари Харесай

Десетки наводнени къщи в Карловско все още са откъснати от света

Продължава разчистването на най-засегнатите от наводнението карловски села Богдан и Каравелово.

Жителите на Каравелово към момента нямат достъп до къщите си след като над 190 литра вода на квадратен метър потопи домовете им преди два дни. Няма пострадали хора, само че вредите от бедствието са големи. В село Богдан над 20 къщи все още са откъснати от света. С към 10 сантиметра е спаднало равнището на водата в наводненото село Трилистник от придошлата вода. Вчера оттам са изведени 40 души.

Кметът на община Марица Димитър Иванов съобщи, че ситуацията се следи и има подготвеност, когато водата се оттече екипите да подхващат дейности. 

Снощи в 22 ч. беше последната евакуация, която направихме. Човек, който алармира, че е сам. Беше се качил на покрива на постройката. Благодарение на екипа, който беше тук от Велико Търново и доброволци от селото – индивидът беше изведен на безвредно място и всичко е в нормата ", сподели Мирчо Петров, кмет на Трилистник.

Над  200 са наводнените къщи в шесте бедстващи села в Карловско. Справянето с провалите ще отнеме към 2 месеца “, пък сподели кметът на Карлово Емил Кабаиванов.
" Нямаме хора, които са без храна, без заслон и без здравна помощ. От тук нататък ни чака разказване на вредите, кандидатстване пред Междуведомствена комисия и доста работа дружно с кметовете и с популацията, както и с доброволци, които ще се отзоват “, добави той.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР